God is a designer : Born to impact

Ik luister naar Podcasts. Het is een gezonde verslaving, zeg maar. Elke vrije minuut dat ik repetitief werk doe waarbij ik mijn hersenen niet moet gebruiken, luister ik naar Podcasts.  Velen zitten barstensvol wijsheid. Het is gewoon super efficiënt! Mensen leven al duizenden jaren en kostbare wijsheden werden vroeger in boeken gegoten. Wat zouden we zijn zonder oude geschriften (zonder te vergeten ze in de context van hun tijd te plaatsen)?  Waarom zou iemand steeds dezelfde fouten moeten maken, als er mensen hem/haar zijn voorgegaan en de tijd genomen hebben om de oplossing te bedenken en op te schrijven/in te spreken? Dat is puur tijdverlies. Als extra kan je via Spotify (en Podbean) versneld afspelen. Ik ben erg dankbaar voor die technologie en voor de mensen die hun tijd en moeite steken voor mij belangeloos (geestelijk) rijker te maken en het gevoel te geven dat ik niet alleen ben met bepaalde vragen.

Zo luister ik (onder andere) graag naar de Podcast “Born to impact” (meer bepaald deze, maar ze zijn allemaal goed Tough Questions on God and Faith, Feat. Tim Whipple, with Joel Marion — BTI 12)

Er wordt gepraat over zelfverbetering en de gastsprekers zijn mensen die een succesverhaal van hun leven hebben gemaakt. De hosts zijn behoorlijk Christelijk en tijdens het beluisteren van de podcast vanochtend, onder het klaarmaken van Chili con carne (voor vanavond, want een goeie chili moet kunnen ‘trekken’) kwam de zin die enorm vibreerde bij mij en mij zo aansprak!…

god is a designer

God is a designer.

Als je om u kijkt moet je wel vaststellen dat er iets is dat een plan en een bedoeling heeft. We kunnen het niet enkel op ‘toeval’ blijven steken. Als het leven geen nut heeft, waarom willen we ons dan nuttig voelen? Even stilstaan bij de perfectie en innovatie in natuur en in ons als scheppende wezen (mensen maken weer nieuwe evoluties mogelijk) dat alleen al is genoeg bewijs. Awel, ik vond dat zo mooi. Als designer in wording heb ik ook die drang om te creëren, dus ik voelde dat tot in mijne core. In België is het bon ton om te lachen met de kerk, met geloof tout court. Geloven wordt aanzien als dom en naïef, dus als je gelooft ben je…
Als kind ‘geloofde’ ik. Dat was een vanzelfsprekendheid. Een vrome oma, christelijke school..  Ik putte daar troost uit en zelfinzicht. Gaandeweg verloor ik mijn geloof, legde alle miserie van de wereld voor de voeten van God. Alsof verkeerde keuzes die mensen maakten, de persoonlijke fouten van God waren. Alsof je in de tuin van Eden moet leven 100% van de tijd als je gelooft, als een soort van beloning omdat ge die moeite doet. Alsof je al niet blij mag zijn met wat je gekregen hebt. Alsof je beloond moet worden, materieel.  En welk geloof is dan het goede? Zie eens welke miserie er wereldwijd van geloof komt! Ja, mensen die geloof kapitaliseren en kapen voor hun eigen goed, instituten..  Daar heb ik geen band mee. Ik weet dat sinds ik terug ‘luister’, mijn levenskwaliteit stijl omhoog gaat en dat ik mij niet moet schamen om proberen te leven naar eer en geweten en dankbaar te zijn voor alles. Want dat ook slechte dingen een silver lining hebben, eentje dat pas mettertijd duidelijk wordt, heb ik ook ondervonden.

Wij zijn geboren met een geweten, wij zijn geboren met een gen dat ons gevoelig maakt voor geloven, wij wonen op een prachtige planeet die sinds begin der tijden streeft naar vooruitgang en perfectionering. Er moet wel een designer achter zitten die een plan en een bedoeling heeft.

Geef een reactie